Redakcija časopisa

Marinko Arsić Ivkov

Marinko Arsić Ivkov je rođen 1950. u Staparu, u Bačkoj. Diplomirao Opštu književnost sa teorijom književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.  

Prozni pisac. Tekstove iz oblasti književne teorije, istorije i sociologije objavljivao u gotovo svim srpskim i jugoslovenskim časopisima i listovima. Prevodi sa italijanskog, nemačkog i engleskog jezika.  

 Autor je romana Čemu nova kritika, Čaruga, Bački Don Kihot, knjiga pripovedaka Smrt u Akademiji nauka, Načitana gospoda, Pet detektivskih priča i jedna lopovska, televizijske drame Šta se dogodilo sa Filipom Preradovićem (režija Slobodan Šijan), knjiga ogleda Krivična estetika, Vodič na onaj svet i Zapisi književnog patologa, zatim Antologije srpske udvoričke poezije, Srpske anatemisane pripovetke, Čitanke srpske političke poezije (sa Ivanom Ivanovićem). Priredio odabrana dela Dragiše Vasića.  

 Bio urednik Književne reči, časopisa Relations, edicije „Prva knjiga“ Književne omladine Srbije. Jedan je od osnivača Hereticusa

Časopis Hereticus izlazi od 2003. godine u Beogradu i objavljuje naučne članke, rezultate istraživanja, dokumentaciju, kritičke analize, komentare, osvrte, prikaze i druge priloge. Profilišući naučnu koncepciju i kulturnu misiju svoga glasila, redakcija je nastojala da časopis bude neposrednije vezan za svoje vreme i sredinu, ažurniji i angažovaniji, opredeljen, otvoren i kritički usmeren, okrenut svim generacijama i raličitim žanrovima duhovnog iskazivanja. U svom delovanju redakcija je poseban akcenat stavila na preispitivanje autoritarnih aspekata prošlosti srpskog društva i kulture i uporno se zalagala za novo kritičko vrednovanje naše savremene političke i kulturne istorije.